Press and awards

Petra von Kants bittra tårar (2016), Malmö Stadsteater.

Natalie as Karin Thimm.

"Och så är det dessutom det att huvudrollerna på Intiman spelas av Susanne Karlsson och Nathalie Sundelin, som vänder ut och in på sig, som om det gällde livet – och det gör det ju också när begären och överlevnadsinstinkterna väl slår klorna i en.


Nathalie Sundelin ser till att både fälla och frikänna Karin, som snubblar så försynt in i ateljén och genast vänder upp och ner på Petras tillvaro.


Båda öser spannvis med svett och tårar över sina gestaltningar, och båda får lov att göra det som män brukar göra för att hämta hem teaterpriser." Rikard Loman, DN.

"Natalie Sundelin är helt suverän i det gradvisa förvandlingsnumret."


"Det är bara kraftfulla kvinnor på scenen och det känns som en fest i nuet." Barbro Westling, Aftonbladet.

Jane Eyre (2016)

Malmö Stadsteater

Natalie as Jane Eyre

"Och på Intiman firar Natalie Sundelin ett stort genombrott i titelrollen. Samma enkla rutiga klänning, blek och oansenlig. Men i uttrycken är det fängslande variation. Intensivt tillbakadragen, överraskande i mod. Sundelins närvaro är av det skärpta och okuvliga slag som verkar inspirerande." Aftonbladet

"Det är svårt att inte betrakta denna Jane Eyre som i första hand Natalie Sundelins föreställning. Hennes Jane är en explosion i scenisk interpretation; en headbang genom glas. Mimiken rör sig mot ständigt nya branter och i stunder av tystnad låter hon den väga bly. Samma karaktärsstyrka mäter egentligen ingen" Malena Forsare, Sydsvenskan.

"Natalie Sundelin visar med ”Jane Eyre” att hon är en skådespelare att räkna med.


Med regi och koreografi som ger utlopp för Sundelins intensitet och energi kommer hon här i sin fulla rätt. Hela ensemblen är väl sammansvetsad och fin krossdressing breddar gestaltgalleriet."

Andrea Grapengiesser, Ystads Allehanda.

"oerhört fint porträtterad av Natalie Sundelin, en sårbar individ med resväskan i hand. Hennes förmåga att iaktta och avläsa situationer precis som de är, inte så som hon önskar att de vore, ger henne styrka och integritet att våga leva."


"Natalie Sundelin skildrar osentimentalt hennes rädsla men beslutsamhet när hon väljer en oviss frihet framför ett illegitimt äktenskap med materiell trygghet."Therera Benér, SvD

Måsen (2014)

SKillinge Teater

Natalie as Nina and Masja

"Varje rollprestation vore värd att nämnas enskilt, men för mig blir Nina-rollen den ovanligaste och största. Natalie Sundelin är ett fenomen på scenen, och med henne flyttas fokus från de manliga författargeniernas kamp till den kvinna som de, åtminstone tillfälligt, älskar. Denna olidliga, teaterfrälsta och kändisbesatta flicka får Hedda Gablersk storhet. Man älskar hennes skörhet och hatar hennes oförstånd." Amelie Björck, Aftonbladet.

"Återstår kvartettens verkliga ess; Natalie Sundelin. Jösses, vad bra hon är! Sundelin spelar en tjänsteflicka vars plastik som för tankarna till Tove Janssons ”Lilla My”, men framför allt gestaltar hon den luggslitna trashanken Majsa och den obotliga drömmaren Nina, kärlekskarusellens centralfigur.

Natalie är hundraprocentigt närvarande i varje situation.

Hon charmerar som fnittrig heliumpipare, skakar och hackar i rollen som drognervigt vrak och dräglar ner medspelarnas kläder som otröstligt kärleksplågad. Trovärdigheten är total, och scenerna mellan Sundelin och Harald Leander är undantagslöst briljanta!"

Skånskan. Henrik Bergkvist

"Natalie Sundelin sliter så ivrigt i sina roller att man kunde tro att hon var en mimare i sin första talroll: hon är lika övertydlig i sina repliker, och lika expressiv i sin tystnad. Hennes gestaltningar av Nina och Masja har en tendens att märkas mer än rollen, men hon spelar helt utan fåfänga och har en närvaro och en nerv som i hög grad bidrar till att tre timmar känns som tre kvart." Rikard Loman. DN

Skandal (2013)

Borås Stadsteater

Natalie as Nora

"En av dem är en så spännande ny bekantskap att vi nog är många som gick hem och googlade efter föreställningen för att vi undrade: "Vem? Vem är hon den där...” ja förresten, vi ska återkomma till henne.


Nora spelas känsligt och fint, mycket fysiskt och påtagligt, av Natalie Sundelin och det var henne jag var tvungen att springa hem och googla. När Nora får ta plats i slutet och konfronterar sin mamma fylls salongen av känslan av någon säger något viktigt. Natalie Sundelin är född 1988 och en stor talang." Lena Kvist, Borås Tidning

Natalie received Sparbanksstiftelsen Skånes sholarship (Theatre) 2017.

Juryns motivering:


"Hennes skådespelarkonst präglas av stor hantverksskicklighet och en skarp blick för det specifika hos varje rollfigur. Osentimentalt, med respekt för människan och med en forskande inställning närmar hon sig sina rollfigurer och hennes gestaltningar präglas av intigritet och komplexitet. Med sina rolltolkningar visar hon för åskådaren att människan i varje situation, hur utsatt eller privilegierad den än är, kan äga både mod och värdighet. Hon idealiserar inte och väjer inte heller för det bråddjupa ursinne som kan uppstå hos en människa vars liv blir kringskuret. Med en inspirerande scennärvaro låter hon varje rollfigur spela huvudrollen i sitt eget liv."

Natalie Sundelin recieved a Thalia - award nomination for her portrayal of Charlotte Brontës Jane Eyre at Malmö City Theatre, Intiman. (2016)

She also starred in Melanie Mederlinds Vinterresa (2015-2016) and Mederlind recieved a Thalia - award for the performance.

Natalie recieved Lars Passgårs sholarship 2012, for her work during her education at The Academy of Dramatic Arts in Malmö 2009-2012.

Juryns motivering:


"Med sitt målmedvetna och metodiska arbete, med sin nyfikenhet, kollegialitet och gestaltningslust, genom att utmana sig i sina sceniska uttryck, uppvisar Natalie Sundelin en professionell och hög konstnärlig nivå som med bibehållen integritet utvecklats genom åren. Som uppmuntran inför väntande äventyr och vidare utveckling tilldelas Natalie därför Lars Passgårds stipendium 2012."

Natalie Sundelin recieved Ingrid Thulins scholarship 2010, in her hometown Sollefteå. Ewa Fröling handed out the award.

Juryns motivering:


"Sollefteå kommuns stipendium till Ingrid Thulins minne tilldelas Natalie Sundelin för hennes kärlek till teaterns gestaltning av människornas villkor och en obändig lust till att spela teater, ikläda sig karaktärer och iscensätta språket.


Natalie har den energi, utforskarlust och kompromisslösa målsökning som vi känner igen från den unga Ingrid Thulin. Det är därför en stor glädje för oss att premiera denna unga konstnär i vardande."